Przejdź do głównej zawartości

Posty

Wyświetlanie postów z sierpień, 2013

Ogóreczki małosolne

Najlepsze!!! Ogórki mam z własnej hodowli, więc są najlepsze na świecie ;) Wiele osób zastanawia się co zrobić, aby nasze przetwory się udały i przetrzymały sezon zimowy. najprostsza metoda, to warzywa i owoce ze sprawdzonych, dopilnowanych hodowli. Nie ma co się oszukiwać, ale najlepsze owoce i warzywa dostaniemy od rolnika a nie w supermarkecie ;) Nie popadajmy jednak ze skrajności w skrajność - owoce i warzywa niedopilnowane, nienawożone odpowiednio wcale nie będą najlepsze - mogą w nich być komórki grzybowe, które spowodują psucie się przetworów. Dlatego wybierajmy zawsze ładne, dojrzałe i nieuszkodzone warzywa i owoce, od sprawdzonych hodowców ;) Na nasze ogóreczki małosolne poczekamy najwyżej 3 dni ;) Więc warto się zabrać już dziś, abyśmy mogli je podać do weekendowego grilla ;) Potrzebujemy: 1 kg ogóreczków (różnej wielkości) 3-4 ząbki czosnku 1 litr gorącej wody 2 czubate łyżki soli 3 liście laurowe kawałek korzenia chrzanu (ok 10 cm) 3 baldachimy ko